« Home | Geng Upin & Ipin (Movie) - A Review » | Fox In The GREEN Box » | Escape The Fate - The Flood » | Aku sehelai baju GREEN » | The After Effects, Part II » | Lagi-Lagi Perihal RapidKL dan Touch N Go » | The After Effects, Part I » | Story of the Year - The Antidote » | 2008 – A Recap » | On the eve of 2009 »

Monday, February 23, 2009 

Saya menang moto CBX!!

Assalamualaikum… Rase2nye nak tolong promote arr website kelab abah…so, memperkenalkan, Kelab CBX Malaysia (http://www.cbxclub.my)


Bagi yg xtau amende nih, CBX, especially model 650/750 ini ialah salah satu model motorsikal berkuasa tinggi keluaran Honda…dan motor ni adalah cukup sinonim sebagai kenderaan rasmi polis trafik suatu mase dahulu…alah, pendek kate, kalau korang tengok motor nih, korang mesti kate “motor polis tuhh”…kalau utk kaki2 speeding, ayat tambahannyer “alamakkk…kantol…abis bocor dompet aku lagi nihh..” atau bagi mat2 rempit, “jom2 blah…melarikan diri…pecut laju sket kasi diorang makan asap..”


Anyway, motor2 ni dah xdipakai lagi kerana polis2 kite dah ade motor yg lagi power, Honda ST1300cc. Almaklumlar, kenelar ikut peredaran zaman, kan? lagipun, moto mat rempit pon dah makin power, so utk mengejar set2 yg mangkuk ayun xreti ikut peraturan jalanraya tuh, adalah perlu utk membeli motor yg sebegini huhu…So daripada CBX dibuat sekerap dan besi buruk, maka ramai juga insan2 yg ingin memilikinye…nostalgic le katekan…abah happens to be one…

To cut the story short, dh byk usaha utk menghimpunkan geng2 yg ade motor nih melalui internet, calling2, ajak2 member dll, dan akhirnye tertubuhle kelab nih…dan presidennyer juga xlain dan xbukan ialah abah a.k.a. “Uncle” seperti dikenali oleh ahli2 CBX….kalau korang nak cite lebih detail, bukak je website kat atas nun…kalau nak kenal dgn Uncle nih, bukak 'Galeri CBX', 'CBXer's', gambar paling kiri 'YDP Kelab' tuler abah aku...

Dalam minggu lepas, abah masuk TV RTM1 dgn rerakan kelab, kene interview sket pasal CBX…ade tunjuk jugak sket trip2 diorang…memandangkan kebetulan video itu dirakam dan aku tolong transferkan ke PC, maka aku bolehle tayangkan klipnye kat sini (jgn xtekan play lak)…

video

So, bagi sesaper disane yg meminati motor CBX nih serta berkeinginan nak jadi ahli serta, maka jangan segan silu nak kontek abah..bukak je websitenye n daftar jd ahli dan/atau klik 'Contact Us'…aku sendiri pon xjadi ahli rasmi, dan hape jadah pasal motor ni pon xtau ape apetah lagi nak bawak (kene ade B full maa), tp memandangkan aku ni kan ‘anak abah’ maka kire boleh tumpang mencelah jugak arr kuikuikui…in fact, aku dah pernah follow abah pi bengkel2 bikin CBX nih kat serata Selangor-KL nih, nak cari spare part atau saje jumpe memember…anyway, abah dah tolong buatkan baju2 kelab utk kitorang (laki jer)…tp yg selalu pakai, aku je, yg lagi due orang abang-adik akunyer still berbungkus…ape segan sangat ke ape, ntah?..sebagaimana korang maybe dah tengok kat dlm koleksi2 gambar aku, aku dah pakai dan jajakan baju ni pon…boleh le gak terase aura best memancar2 hahah…ceh koya sungguh aku nih…motor cabuk biase pon terkedek2 nak bawak, inikan pula CBX…


PS – abah has already some achievement to show on TV…when will be my turn also? Harap jangan popular sebab makan rasuah ke, main anak dara orang ke, isap ganja ke ape ke udahlerr :p..

Dapat gak tgk kelab cbx ni masuk tv... Almaklumlah siarannya pada pagi hari kerja lak tu..

thanks shah

sama2...sori xreply awal...anyway, encik mesti ahli cbx gak kan? video yg hi-q still ade kat pc saya...tp kalau ade vhs player yg stereo, lagi saya boleh buat lagi power...huhuu

Betul..jgn isap ganja!!

Post a Comment

About Me

  • I'm Shah-Azz, Inc.
  • From Putra Permai, Selangor, Malaysia
  • Excellence Forever...
My profile

Affiliations

    Powered by Blogger

    Innovation delivered

    Get Firefox

    Alternative Browser Alliance

Statistics

Malaysian Time

Your IP Address

Counters

    Free Hit Counter

Locations

Online Users

Your Origin Links

Who Links To Me?

Countries

Education Level

Chatterbox


Secrets Of My Name

Islamic Center

Prayers Time

Hijriah Date