Monday, August 28, 2006 

The Longest Journey

Asssalamualaikum...

sorry for postponing this entry for a while...i need some time to 'replenish' my energy and my idea of writing it...but i think you could already guess what kind of article will I write about this time, by looking at the uploaded pictures....

the longest journey ehhh? probably so, especially in a very short time-span...but i think it's worth a shot...

last week, i received an invitation from my former schoolmate and kindergaten-wet-noses-and-dripping-saliva-mate (just overemphasize), Nik Nurliyana on her brother's wedding, Nik Mohd Nadzmi...let me give you some briefing here...We'd known each other since Tadika Tambak Bunga and then, we went to the same primary school (SKTK)... our father also known each other way back before, originated from the same state (Kelate), went to the same U (UniPutra), and worked at the same office (MARDI)...we'd also frequently visited each others' home during those hey-days, even I myself often come to their home to play computer games...those were the eras of MS-DOS with CGA monitor and 5.25" floppy disk..huhuhuuh...also, those countless of activities during any family function held at MARDI or any other recreational places..

of course, time passes by, and just like any old pal old buddy, we went to our seperate ways, went to different secondary school (its very obvious,hers is the all-girl school, mine is the all-boys school) and different universities, and eventually, we (my family) moved to another state...so it become very, very hard to meet them even more...

until this invitation came...

Yana told me in Friendster that Nadzmi is getting married...I thought "OMG, all of the sudden, looks like his time has come..."...since it's been a very while I haven't met Yana or Nadzmi and their family, i thought this would be a very good chance of returning to my previous 16-year stay at Kedah...and for the fact that my father couldn't come (he had 3-days outstation job), i thought that there should be at least someone from Shuhaimen's family to come...that would be me...huhuhu

That wasn't really bad...in fact, it was so good to come back to the place where I grew up...I haven't been there ON MY OWN for 5 years (although in 2004 I followed my family as they wanted to vote there)....

Of course, I considered some other plans as well...I was thinking of whether to take a direct bus from B.P. to A.S., which will take 10 hours, or stopping by at K.L. first...I choose the latter, since I couldn't stand sitting without a proper body posture (i mean 'lenguh'2 at my neck and my leg lerr), not to mention, uncomfortable with my butt getting warm..huhuhu...

Since I arrived K.L. at 7:15pm in the evening, I couldn't stopped by to my home, as I had to catch up the 12:00am bus to A.S...However, I need to kill off my time between this time, so the one place I could think of is going to my rocker's friend performance at Queen's Park, Cheras (after prayer at Pudu's surau, lorr)...He participated in ROCKUNITE, in a mission to established his band, NROCINU, as Malaysia's metal powerhouse (ewah, promote nih...Mambo, blanje aku lepas nih!!)...the frontman, Roll a.k.a Mambo was my U-mate (he has graduated, while i'm stuck in here)...during his U-time, he has impressed us with his exceptional guitar skills, reminiscent of Malmsteen + Hammett...in fact, he 1st recorded his 1st demo songs, 'The Fandango Of Life', in my computer, using CoolEdit Pro (now become Adobe Audition)...his band has created a lot of original songs, released a demo, an EP and couple of live recorded shows on VCDs (wah, dah banyak promote nih...tak menang xtaulerr)..to know this band further, see here...


anyway, when I watched his performance that day, I thought it wasn't really his best as before..the song 'For Whom The Bell Tolls' he played was somewhat out of sort, and he even sang the lyrics wrong...the next song (their self-made song 'Luahan') was way much better... However, the judges pointed the error made on the 1st song, and ultimately, affect a lot of fans' votes...they finally lost to THE BIG BAND (other bands that night include KIRI and REBORN), and now hoping for re-entry when Wildcard session held on Sept 9th...


In case for those who want to be a 'foot' traveller like me, and would like to go there, I've included this map, courtesy of Google Earth...


From Plaza Rakyat, take the STAR line to Chan Sow Lin station, and follow the yellow line which I have indicated...it is a 1km, 15 minutes walk...

Fast-forward my story, after 6-hour bus trip to A.S. (arrived there at 6pm), after Subuh prayer and had breakfast at Shahab Perdana, I simply sat there, idling for another 6 hours, waiting for the official 'menjamah' time...I did sms Yana, telling here that I've arrived, before my handphone's battery gave up (so I couldn't received further message or calls :p)...During this time, I was considering of going to my ex-school...I did not know whether I was serious or not, but just keep thinking of it..I thought of going there around 10am, during the kid's recess, but then, rain poured down momentarily...

As i waited, there was this pakcik came to me, asking where am I heading to...He is the conductor of HBR's buses (I noticed his green shirt with the HBR tag at the pocket)...I showed him the wedding map, and he told me to take the Kuala Nerang/Pokok Sena bus, with the fare of RM1.70, if i'm going there....that was just the introduction...to open up further conversations, he asked me where am i from, my origin, my school, etc...so I had a little chit-chat with him...He was impressed for the fact that I'm still in touch with my old friends, although he mistakenly thought that it was Yana's wedding that day, not Nadzmi (I didn't tell him, though..and he didn't noticed the name at the wedding card)...the funny thing was that he thought I came back to meet my 'long-lost-admirer' and fate had seperated us from being together.."hang susah2 mai sini lepah lama tak jumpa, ni mesti hang dulu pernah rase syok gak kat dia nih...takpelar, bagitau je PakLong, bukannyer ape..biasa lerr...dulu2 kecik2 gaduh2, cemuih2...sekarang rase rindu balik lak.."...I just 'layankan ajerlerrr'...huhu (Yana, kalau anda baca sini, no offence intended yah....ni saje jer cite balik ayat2 pakcik ni je...huhuh :p...EDIT - ade le kot sdikit sbyk betul jugak tuh...)...but on his next advice actually 'zaps' my soul, somewhat..."Kalau hang ade sorang yg rase syok kat hati, hang bagitau jer...kekadang yang si dia, kalau ade marah2,cemuih2 dulu tu sebnarnye pon boleh jadi rindu kat hang...cume tunggu hang cakap jer...sebab die buat sume2 tuh menunjukkan die amik berat kat hang...takpayah rase segan nak cakap suka kat dia balik...tu yg ramai terlepaih nun bile orang lain dapat..."...emm, I just smiled and nodded..he's right...pakcik ni rupenye power gak words of wisdomnyer...and for instant, i AM thinking of 'someone':), i just didn't have the will to tell her yet..maybe i'm not quite ready the outcome...i don't know...huuuuuuu...to end the conversation, he introduced himself as 'PakLong Mansor', and even gave his number '017-487XXXX' (uik xleh sebut, nanti korang nak mintak tips cintan lak kat die :p)...

The next task was...BACK TO SCHOOL! (refer to the entry below this one..had to be divided or this entry would be wayyyyy tooo loonggg for you to comprehend it!!)

Coming back to Shahab, I took the HBR Kuala Nerang/Pokok Sena bus...the route of the bus would be like this:


This bus will always pass through Pekan Rabu from west, so it will make a U-turn around a couple of blocks before taking the Jalan Langgar route...and yeah, this bus will not go in the Jalan Dato' Kumbar junction, so at that point, i had to rely on my trusty and rusty feet...


In my whole KUiTTHO life, I'd walked a lot more than 'drive' (actually 'tumpang' rerakan naik keta or motor), and I'd even walked a longer path than this one (such as from Puduraya to KLCC, Serdang LRT Station to Tmn Sri Serdang, Parit Raja to KUiTTHO or SKTK to Tmn Sri Kota...try refer to maps)...hey, no sweat! (no pun intended either..i'm a bit wet,actually)...so I felt relieved when I finally reached Yana's home...



This is Nik Mohd Nadzmi Nik Mohd Noor and his bride, Norhaslinda Nordin...they met at the same U - UPM (the same course also, i believe)...this was the only picture i took (i mean, human element picture), since i was a bit tired, and for the fact that i'm a latecomer (I arrived there almost 4pm), so I missed a lot of nice potential pose and setups...there's no picture of either me, Yana, their other siblings Hana and Didi, their parents & the guests...hopefully Yana could upload some shots in her blog and write something about it...oh, yeah, we talked a lot, about our school days, our friends, and our 'present-state condition',maybe some gossips as well...She had finished her studies at MMU, so its good for her...


I think it's ok if i showed this 'hantaran' and bed picture...ok ekkk..

At the evening, after saying goodbye to the family and the wedding couple, Yana sent me back to Shahab...at least i could reserve my energy a bit this time...huhuhu...she also had to send Didi back to matriculation at Bertam.....and Hana will be back to Russia in a couple of days...so i returned back to B.P. that night, and had to endure the pain in my neck and my leg, and this hot-butt feeling throughout the journey...wargh!

May Allah s.w.t. bless Nadzmi-Linda's wedding forever and in afterlife...Amin




PS - this is the 1st entry i write using the new Blogger Beta...carre gile...sesape yg dah ade blogger bleh log on kat http://beta.blogger.com...make sure daftar akaun Google gak yek, free jerr!

 

Telok Kechai : 12 Years Later

Assalamualaikum…

Emm, aku saje asingkan entry nih dgn entry trip aku ke Alor Star di atas nih…sbb ade byk sgt nak dicitekan disini (actually, ade byk gambar je…cite tu tgkler byk mane yg aku boleh tulih)…

1994….kali terakhir aku menjejakkan kaki disini, tatkala pada mase tuh aku masih lagi seorang murid darjah 6 berumur 12 tahun…maybe aku pernah le kot lalu gitu2 sekali 2 dalam sekolah ni tahun lepas tuh, tp just that jelah…for this time, bile umurku meningkat lagi sekali ganda sejak meninggalkannye (ewah, gaya cam tulih novel le plak!), teringin lak nak jenguk sekali lagi cemane rupe bentuk dalaman sekolah nih…iyelar, dah le aku ni bukan senang dah nak turun Kedah ni lagi, tu yg tak nak lepaskan peluang camni…maybe lps kalau iyepun nak turun sini, kene tgk kalau ade memember mane lagi nak kawin pulak…or, ade satu lg aku reserve, nak memenuhi jemputan certain someone ke rumahnya…tp tuan rumah yg menjemput kene ade kat rumah jugak yee,huhuuhu :) ops terlari topic seketika…

Iniler peta perjalanan dari Shahab Perdana menuju ke Sekolah Kebangsaan Telok Kechai…line kuning tuh adalah route sebenar yg dilalui oleh bas Transnasional & HBR (sepjg ingatan akulerr…)


Ini gambar sekolah dari udara, circa 2003…sambil2 tuh, boleh nampak juga rumahnya disini :) (xbleh tunjuk, nanti paparazzi serbu lak).

Sampai di SKTK dalam kira2 12:30 am menaiki bas Transnasional bertambang RM1.60 dari Shahab (kene sebut gak nih)…mase sampai, 1st skali tgk…aiiii dah ade pondok pak guard rupenye…penjaga sekolah yg juga merangkap mengawal lalulintas utk bebudak sekolah (dulu dah ade dah worker nih)…in fact, pintu utama pon dah diubah ke jalan yg kat padang nun, bukan kat sebelah Taman Chengai Indah nun…aku dok perati je dari luar, pikir2 boleh ke redah masuk camni…siap cross jalan & pi kedai kat dpn (seblum nih xde) sambil perati dari jauh plak (kot2 ade lubang2 pagar yg boleh dicuri masuk…cestt)…tp last2 pergi ke pondok tu jugak arr, Tanya pak guard tuh…sporting jugak orangnye, igtkan strict sgt…bile dah diberitahu motif tujuan sebab musabab, dia bagiler pas pelawat, & bolehler aku start meronda sekolah ni…


Apepon, gambar dinding pagar utama kene tangkap jugak…ces, kacau btul Telekomnyer kotak nun…


Gambar encik pak guard dan rakan2nyer


Blok pertama aku singgah – library…atau yg ni dikenali sbg Pusat Sumber Sekolah (kalau omputeh dipanggil School’s Resource Center…janggal le plak :p)


Permandangan P.S.S. dari pintu depan lak…


Tengah belajar ABC dalam P.S.S. nih…Aii, nampaknye murid yg aku mintak tolong amik gambar nih masih memerlukan latihan agar meminimumkan gegaran tangan ketika menekan shutter…(ayat cover kebengangan)…anyway, seingat akuler, banyak mase aku singgah kat sini utk membaca majalah Disney dan membelek cite Lion King aje..selain itu, aku pernah menunjuk ‘otai’ dgn meminjam buku sampai 3-4 minggu (limit dalam 2-3 hari je rasenye) dan pulangkan TANPA denda…selambe jer, aku ade librarian yg seunderground dgn aku gak…huhuuhhu


Koridor ni telah dipenuhi papan2 kenyataan yg tidak diwujudkan masa zaman aku dulu..tokoh2 cemerlang akademik & koku, segala cerpen & nasihat, peringatan & pengumuman sume kat sini…dulu kat dinding blok kat blakang papan nih ade dicat peta dunia…skrang dah xde lagi dah…bebudak skrang dah reti pakai Google Earth agaknye..


Even koridor ni dah dipasang perkataan2 yg pelik2…aku pon xtau ape motifnye, mungkin sambil berjalan bile tgk perkataan nih, kene cube bentukkan ayat utk ditulis dalam buku, at least sekali sehari…


Ni blok baru yg menggantikan blok lama yg ade kelas Kemahiran Manipulatif & kelas Muzik dulu…depan blok nihler tempat parking merangkap tempat perhimpunan memurid yg baru…


Gambar blok bilik2 darjah yg dinamakan mengikut perawih2 agama terkenal…banyak dah yg dimodified nih…dulu, tingkap kelas pakai jenis jeriji (yg kotak2) tuh, cume yg kat the other side pakai tingkap jenis tolak-tarik nun…lantai lak jenis kotak2…sangatler sesuai utk bermain jengkek (lompat2 kotak tanpa melompat kotak berbatu) serta main tudung botol dan batu lambung…kalau main aci ligan / aci sembunyi, seluruh sekolah nih boleh jadi portnyer…


Uikkk kantin sekolah…still the same place…even lukisan buah2 tuh pon ade lagi…niler tempat melantak nasik serta tempat paling havoc pada mase rehat (obviously!)…dlm tempoh 6 tahun, nasik dgn sambal ikan bilis harga 20sen ke 50sen ke RM1, air botol lak dari 50sen ke 70sen ke RM1.20...sampaikan aku pon xtermampu beli nasik & air…but instead, duit itu digunakan utk membeli chickadees di kedai aunty kat taman seblah…patutler otak sembab je memanjang…
Haha…


tapak perhimpunan lame…tempat memurid beratur panjang reramai diawal waktu pagi Ahad (atau petang Khamis utk sesi petang)…pengawas bertugas akan mengguide memurid nyanyi lagu Negaraku, lagu Negeri & lagu sekolah sambil mengangkat bendera memasing…then cikgu2 yg nak ucap akan buat ucapan, pastu guru besar lak bg…then diakhiri dgn doa…aku pernah gak eskep assembly, lepak dlm, emmm, situ2 ler....tapi sekali due jer...huhuhu (ingat aku jahat sangat ker...nakal ajer)


Sebut pasal lagu sekolah, em jap2 nak try recall…

“Kami murid Sekolah Telok Kechai, bertekad dengan berusaha, mencari pengetahuan, meluas pengalaman, menuju kejayaan…”


Aisey dah luper le yg seterusnye…pjg jugak lagu nih…ade sesape yg ingat lagi, sudi2kanler menulis diruangan comments disini…aku xterpikir nak tanye budak lak, kot2 dah tukar lain ke ape…


Ni lak surau, blok yg baru diadakan…barangkali juga berfungsi sbg tempat ngajar agama secara praktikal…


Ni adalah ‘taman bunga’ yg baru gak kat dpn blok darjah 5/6 …


Permandangan taman bunga yg sama dari atas…lihatlah permandangan alam yg menghijau (dgn kolam2 sekali pon hijau)…


Warrghhh tiddaakk!!! Apa yg telah mereka lakukan pada kelas 6 Melur ku ini????? Apparently, bilik ni dah dijadikan bilik AV atau alat bantuan mengajar, sort of…kat sini ade projector, screen dan cikgu bertugas akan bawak laptopnye nak tunjuk slaid2 kat memurid sambil duduk disekeliling meja bulat…


Hanya inilah saje satu-satunye kenangan yg masih ade pada kelas 6 Melur ini…mujur diorang tak cabut lagi nih…(you can see the white screen over there)


Pejabat sekolah…bilik yg dalam focus tu lak adalah bilik guru besar…dulu tempat nih aku selalu gak singgah, sebab nak kene amik dan pulangkan fail kedatangan murid utk cikgu kelas…kalau kene panggil oleh guru besar sebab masalah disiplin tu, xpernah lagi la ekk..aku ni kan baik, walaupun otai gak sket2...hihihhii


Pembantu2 tadbir yg bertugas ketika nih….emm, encik Redzuan nih tanye aku dulu kelas mane…bile aku jawab 6 Melur, riak mukanya dah jadi lain sket sambil berkata “kelas Melur dah xde dah” (that solves the mystery of my class’ fate)…aku teka yg Melur ni baru je ditiadakan sebab aku perasan dekat notice board, kelas Melur masih tertulis lagi…in fact, the order of kelas tercerdik sekrang dah mengikut abjad, iaitu Anggerik, Cempaka, Dahlia, Kenanga & finally, Melur…padanler encik nih usha2 aku semacam je sbb aku kelas ‘Melur’…aku maleh le nak bgtau ordernye 12 tahun dahulu, kang bunyi cam nak riak le pulak :p…


Senarai cikgu2 yg ngajar disekolah nih…(sori xberape clear)..sekali imbas, mmg 99% cikgu baru…cikgu2 yg pernah ngajar aku dulu either dah pencen, tukar ke sekolah lain atau diupgrade jadi pensyarah U…huuu xterjumpe jugak mane2 :’(


The new headmaster, emm…headmistress of the school…Pn Hjh Salma binti Hussain


Aiii ape ke sengal la pulak budak yg amik gambar aku kat pejabat nih…focus kat muka aku je wat per? Tp silap aku gak, sbb aku x check balik lps die snap…& for the fact aku membiarkan digicam aku dalam keadaan zoom in sebelum tuh…xperle, bebudak baru nak merase pegang digicam, xreti nak adjust2 sendiri…kasi can ler…


Murid-murid yg bakal mewarisi dan menerajui hala tuju dan masa depan Negara kita…tp seblum tuh, diorang kene tunggu turn aku dulu lerr baru bleh naik…hahahaha…nampaknye ade banyak perubahan pakaian sejak zaman aku dulu…antaranye:

1) Dulu – sume baju putih, seluar biru gelap, kasut putih (nih utk laki jer le). Sekarang – ade color coding utk pengawas jer, baju biru…seluar semua hitam, kasut xperasan lak tp yg prefect bleh pakai kasut kulit hitam… (maybe semua kott)
2)
Dulu – color coding tie pon dah berubah...Biru -> Ketua Darjah, Hijau -> Pengawas, Merah -> Librarian…Sekarang – aku cam perasan ramai budak yg pakai…aku cume bleh assume yg Hijau -> Murid biasa, Merah -> Pengawas, Biru -> Ketua Darjah…Librarian xtau lak, Oren apa?
3)
Dulu – nametag plastik berpin hanya tertulis ‘Pengawas’, ‘Librarian’, & ‘Ketua Darjah’ bagi mereka yg berjawatan shj. Sekarang – SETIAP murid memakai (actually, menjahit) nametag nama sendiri, yg diperbuat dari cotton…huhuu
4)
Dulu – aku rase xler ramai yg pakai songkoh/kopiah ni…mungkin segan2 lagi kot…(at least, seingat aku, kelas aku xde sape pon pakai)…Sekarang – ramai jugak yg pakai songkok nih, and some, kopiah…bagus gak sekolah bg galakan utk memurid pakai…sunnah tu, jgn plak jadi cam sorang lawyer kat M’sia nih, katenye pakai serban (lebih kurang ler, songkok kopiah serban…tutup kepala gak) bukan semestinye baik, Abu Jahal pakai serban gak….hisshhh loyar buruk sungguh si mangkuk nih…

Poin2 diatas pon aku xsure sgt gak, sebab aku xtanye pon bebudak nun…


Finally, gate secondary sekolah, yg pada mase aku dulu adalah main gatenyerr…

So begitulah lawatan singkat aku di Sekolah Kebangsaan Telok Kechai…ade beberape blok yg aku xlalu, cam blok darjah 1 kat belakang sekali nun, basketball court tempat senaman & main bola ‘soleh’ (bola tenis yg dilerekkan menuju ke batu bata…xtau ler tempat korang panggil ape), dan blok ‘duduk termenung’ (ceh, perlu lawat gak kerrr…)…blok baru depan P.S.S. nun, cemane lak boleh aku terlepas pandang lak, giler lupe arr...but anyway, ianya memang sedikit sebanyak mengimbau semula memori2 indah ketika masih comot dan berhingus…rase sayu pun ade…huuuuuu…maka kembalilah aku ke Shahab kul 2:15pm (HBR RM1.30 je, maybe Trans tadi air-con kot)…

Tuesday, August 15, 2006 

double kawin!!! and a sick guy...

assalamualaikum

sukacita dimaklumkan bahawasanya aku menulis lagi diruangan ini...hahahha...topik yg menarik utk dibincangkan kali ini ialah, tak lain tak bukan...KAWIIINNNNNN!!!..wargh! barangkali ade yg sudah bosan kerna dah 2-3 asyik ceta pasal ni jerr.....ape nak buat, entah angin kus-kus mane datang bertiup, tahun ni batch aku berkawin secara berjemaah lak...lepas satu, satu yg lain...iyelar, dah sampai seteru...bende yg baik xelok ditangguhkan...in fact, happy ape tgk memember kawin ni...kalau boleh, nak pi sume kenduri member kawin, tp tgk2 kelapangan & jarak gak arrr...nanti esok2 kite lak kawin xde sape yg datang, sape yg nak tolong perabihkan nasik & sirap kenduri kite nanti? aku tau aku mmg boleh, tp cam tamak sangat la pulak..huhuhu..

1st, pada 13/8/06 (sunday), kami rombongan 3 keta menuju destinasi ke temerloh...ini adalah tempat perkahwinan 2nd vice headboy kami, saudara khairul azmir bersama2 saudari...emm xtaulerr name sape...menurut fikri a.k.a. dugong yg menerima kad kawin mereka, namenye khadijah (klasik gitu!)..kalau xbetul, kene all-starkan si dugong nun,hahaha :p...kalau ikut rentetan perjalanan aku sendiri, aku sampai stesen kommuter serdang kul 7:30am & jumpe dugong disane...bertolak dari serdang kul 7:50 am, dan tiba ke KL Sentral kul 8:15 am...aku sorang je, sebab si dugong silap beli tiket, sampai Bdr Tasik Selatan je..so die kene switch 3 train (Kommuter-STAR-Putra), aku bleh terus naik Putra menuju Tmn Melati...sampai kul 8:45 am, (dugong sampai lagi 10 minit), aku mencall buddy aku, Jonoh...igtkan kul 9 Lann dah boleh fetch kami, tp Lann menggunakan kuasa autoritinye utk melaggingkan dirinye dan amik kami kul 9:30 lebey...cesstttt (xbley komplen lelebey, nanti Lann xbagi tumpang lagi dah :p)...bertolak ke Projet & breakfast disinun, sambil bertembung dgn Nyamoux & Berg, manakala encik Butet (I Am The King Of The Road - kuasa pecutan 60km/j) dan konco2nye terdiri dari Boden & Salad sudah melajakkan diri..maka kami 2 keta bermain kejar mengejar dgn keta Butet melalui highway Karak & exit di Temerloh...

sampai sane, encik Duan Cheeee (saje tambah lagi 3 e), yg merupakan org kampung azmir gak dtg menyambut kami (che)...maka kami mengefollow Duan ke satu rumah ditepi jalan yg ade jamuan makan2 (che), even encik Duan pon kurang pasti (che), takut2 kami meredahi rumah yg salah & slambe perabih nasik rumah orang lain lak (che)...mujur betul, walaupun xnampak lagi kelibat pengantinnyer (che)...sedang kami menikmati hidangan, maka keluarlah saudara azmir & isteri menuju ke meja santapan (che)..tgk diorang, mmg secocok & compatible sungguh (che)....so lepas kami melantak, maka bergambarlah kami dgn pengantin & terus berangkat pula ke damansara, xbley stay lelama (che)...si Duan xdapat follow, maka inilah (che) terakhir aku tulih disini...

rumah sape lak damansara nih? yaaa, si ketot Nizar Tumaisuri a.k.a Katik nyer wedding (haha aku terkutuk disini ekkk), bersama pasangannyer, Ainul Irdayu Mohd Badri (yg nih nama lengkap tau sebab dapat kad)...kami sampai dirumahnya yg mmg kawasannye tersangatler grand, hatta kendurinya pon stail utk SVIPnyer...kehadiran rerakan taulan dikenduri nih lebih ramai lagi, aderle kot 30+ orang...dan yg menjadi special appearance kali ini ialah...saudara Iman Effendi Mukhatar...pergh lame siyot tak jumpe sejak die stadi di India nun (nak jadi doktor)...alik2 muncul disini....pengumuman penting: Iman akan bertunang minggu depan (ke bulan depan haaa), dan akan melangsungkan perkahwinan Disember tahun ini...so bertambah lagi queue member kawin...emm, Katik rupenye menjadi semakin tinggi, in fact hampir setinggi aku lak...ini menunjukkan Katik ni baka baiikkknye & sememangnye beliau telah membuat pelbagai 'persediaan'...hahahha (haha terkutuk lagi katik, soweee)...

akhir kata, utk menutup cite kawin2 nih, kita doakan supaya perkahwinan Azmir-Khadijah (again, kalau salah, kene cari Dugong) dan Nizar-Irdayu diredhai Allah dan berbahagia ke akhir hayat, insyaallah..

tapi aku ade cite lain lagi nih.....kali nih kami pergi melawat saudara kami di Hospital SJ, encik Danial Hezman a.ka. Jendol yg terlantar sejak 3-4 hari lepas...Danny telah selamat menjalani pembedahan tumor (dengar tu, bunyi cam ala2 kanser...aku pon rase cuak gak) sebesar kecik sikit dari bola tenis (wargh, dengar tu lagi...bayangkan bola tenis nun besar mane), yg terletak diantara perut dan usus kecilnye...dengar kate, tumor ni undetected sejak sekolah menengah lagi (wargh lagi, lame gile xdikesan...mungkin2 dlm2 kite pon ade?)...simptom yg dialami Danny ialah selalu mudah pening2 sejak sekian lamenye, & yg latest ni dikabarkan bahawa Danny kekurangan hemoglobin (darah merah ler) dlm badannyer...pembedahan dibuat dari bawah pusat hingga ke..emmm...emm..atas sikit tang tuhhhh...(sensitip niihh)...mase kami jumpe pon, Danny kelihatan lesu juga, walaupun masih mampu bercakap & tersenyum, tapi beliau tidak boleh makan benda2 pejal, apetah lagi ketawa kerana akan menyebabkan kesakitan...namun masih ade rerakan yg 'kejam' kerana membuat lawak yg tidak menjadi spt Manjit & Nyamoux...bak kate majalah Ujang, lawak sampai pecah perut! kesian member, dah le kene bedah kat perut, ade yg pecah sungguh kang...so begitulah, Danny barangkali akan disane seminggu-2 lagi, so rerakan taulan bolehlar gi melawat dia bile lapang...kita doakan agar Danny cepat sembuh, insyaallah...

okeh, tamatlah sudah arakian cerita-ceritun kali ni...sekian...wassalam.

PS - gegambo sume diuplod disini berukuran 1024x768 dan dikecikkan fail saiznyer...aku igt nanti aku bukak web FotoPages aku sendiri & taruk sume gegambo HR disitu...nantikannyer...anyway, maleh aku mencaptionkan setiap satu gegambo nih...korang bubuh le sendri ekk...

About Me

  • I'm Shah-Azz, Inc.
  • From Putra Permai, Selangor, Malaysia
  • Excellence Forever...
My profile

Affiliations

    Powered by Blogger

    Innovation delivered

    Get Firefox

    Alternative Browser Alliance

Statistics

Malaysian Time

Your IP Address

Counters

    Free Hit Counter

Locations

Online Users

Your Origin Links

Who Links To Me?

Countries

Education Level

Chatterbox


Secrets Of My Name

Islamic Center

Prayers Time

Hijriah Date